Astronomy & Astrophysics Seminar: Discovery of large scale turbulent spatial PS in the observed Gamma ray data of FERMI/LAT in the LMC Implications for gas dynamics of the LMC

Mr. Daniel Besserglik, TAU

08 July 2020, 14:10 
Zoom: https://zoom.us/j/7365745304 
Astronomy & Astrophysics Seminar

Zoom: https://zoom.us/j/7365745304

 

Abstract:

בעבודה זאת בדקנו את קיומן של קורלציות מרחביות ארוכות טווח בנתונים התצפיתיים של קרינת γ מן הענן המגלני הגדול LMC, שנמדדו על ידי LAT Fermi.קורלציות ארוכות טווח התגלו בגלקסיה זאת, לפני כשני עשורים, בנתונים של עוצמות ומהרויות של קו הפליטה של 21 ס״מ וכן בעוצמת קרינת אנפרא– אדום.
השתמשנו בנתוני מספרי הפוטונים לחישוב אוטוקרלציות, (PS (spectra power ,ו (SF ( functions structure.
התקבלה הוכחה ברורה לקיום קורלציות מרחביות ארוכות –טווח בסקלות מרחביות בתחום kpc 7÷ ∼ 4.0 .∼ הסקלה הגדולה ביותר היא בקרוב גודל הגלקסיה עצמה.
הפרשנות הסבירה ביותר של ממצא זה היא שהוא משקף את קיומה של טורבולנציה בגז HII באזורי יצירת הכוכבים. השיפוע הלוגריתמי של ה PS בסקלות הגדולות הוא 2 ∼ −ושל ה SF :1.
שני הערכים תואמים זה את זה, ומצביעים על טורבולנציה סופרסונית. זה אינו מפתיע שכן באזורי יצירת כוכבים ישנם גלי הלם וסילונים. הן ה PS והן ה SF בעלי שיפועים לוגריתמים תלולים יותר בסקלות קטנות. בחינת ההתנהגות זאת מובילה למסקנה שהעומק האפקטיבי של אזור פליטת ה γ הוא כ 9kpc.0.
הממדים הגדולים מחיבים מקור אנרגיה לטורבולנציה שממדיו כממדי ה LMC .מנגנון אפשרי הוא אי יציבויות בגז
שנבעו מאנטראקצית הגאות בין שני העננים המגלנים. סימולציות דינמיות הצביעו על מעבר קרוב בין העננים בערך לפני MYR 200 . יתכן שאנטראקצית גאות זאת היא שחוללה את יצירת הכוכבים המואצת ב LMC.
סביר שגם מקורות מקומיים יותר כגון סופרנובות, סילונים וגלי הלם תורמים אנרגיה לטורבולנציה.

 

 

 

Seminar Organizer: Dr. Omer Bromberg

Tel Aviv University makes every effort to respect copyright. If you own copyright to the content contained
here and / or the use of such content is in your opinion infringing Contact us as soon as possible >>